fahéj pálcikák

Ott van a kávéban, a sütiben, és még rengeteg más – leginkább édes – ételünkben a fahéj. A népszerű fűszer nélkül elképzelhetetlen egy jó meggyleves, de vajon tisztában vagyunk azzal, hogyan kerül az asztalunkra? Az alábbi rövidfilm bemutatja, hogyan is aratják a fahéjat otthonában, Indonéziában.

fahéj

A Foodie által készített videóból megismerhetjük, milyen módon takarítják be a kasszia kérgét, amiből később maga a fahéj lesz. Az eljárás ősi, és apáról fiúra száll, szemlátomást egy jottányit nem újítottak az évezredes hagyományon. A kasszia kérgét finoman lehántolják, a nagyobb szeletekből por lesz, a kisebbekből pedig pálcikák. A világon a legtöbb fahéjat Indonéziában takarítják be, a videón pedig a szumátrai dzsungelekben folyó munkát ismerhetjük meg.

Sploid

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)