Smartic-Ria-kiemelt

A Smartic Ria egy vibráló, kifejezetten csajos kialakítású, színes okosóra, amely nem csupán gyönyörűen néz ki, de rendkívül kompakt is. A gyártónál nem csak a külalakra, hanem a hasznos funkciók beépítésére is figyelmet fordítottak, így az óra kellően sokoldalú ahhoz, hogy a hölgyek méltó társa legyen a hétköznapokban.

A készülék rendkívül kompakt, ultravékony kialakítást kapott, csupán 42 x 42 x 8,2 mm-es a háza, ráadásul egy kerek kialakítású, a tradicionális karórákat idéző szerkezetről van szó 1,1 hüvelykes, 240 x 240 pixel felbontású IPS LCD érintőképernyővel. A külső borítás fémből készült, és korlátozott módon ugyan, de ellenáll a víznek és a pornak, mégpedig az IP67 minősítésnek megfelelően, ami azt jelenti, ahogy némi fröccsenő víz miatt nem kell aggódni. A Smartic Ria arany és ezüst árnyalatokban kapható, a szíjakat pedig cserélhetjük. A már említett képernyőn be tudunk állítani különböző óralapokat, vannak beépített és letölthető számlapok egyaránt, ráadásul egy saját fotóból mi magunk is készíteni tudunk egyet.

Smartic-Ria-01

A Smartic Ria természetesen biztosítja a szokásos egészségkövetéssel kapcsolatos funkciókat, mint bármilyen más hasonló eszköz, a pulzusmérés és a lépésszámlálás mellett van 6 beépített sport üzemmód, amelyekkel még hatékonyabbá tehető a testmozgás. A vezeték nélküli kapcsolatokért egy Bluetooth 5.0 modem felel, amelynek segítségével az okosóra szinte bármilyen Android vagy iOS rendszert futtató telefonnal párosítható. Miután létrejött az összeköttetés, az óra jelezni fogja a telefon értesítéseit, figyelmeztetést kapunk a bejövő hívásokról, illetve irányításunk alá vonhatjuk a mobil kameráját, multimédia lejátszóját is.

A Smartic Ria menüje ugyan angol, de annyira egyszerű kialakítást kapott, hogy annak használatával biztosan nem lesz gondunk. Tényleg, alig van benne szöveg, leginkább csak rajzos ikonok, amelyeknek a jelentése egyértelmű. Természetesen a szokásos kiegészítő funkciókat is megkapjuk, ébresztő, stopper, mozgásemlékeztetés – ezek mind megvannak, ráadásul a készülék még egy egyszerű játékot is biztosít, amivel remekül el lehet ütni az időt várakozás közben.

A Smartic Ria okosóra belsejében egy 150 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor található, amelynek töltését a jól megszokott módon, egy spéci mágneses kábellel tudjuk menedzselni. Normál használat mellett az üzemidő nagyjából 5 nap körül alakul.

Végszó: a Smartic Ria okosóra megvásárlása teljesen mentes a rizikótól, nem csupán azért mert a forgalmazó 1 éves magyarországi garanciát vállal a készülékre, hanem mert 30 napon belül visszavásárolja tőled, ha bármi miatt elégedetlen lennél a termékkel. A szállítás ingyenes, és villámgyorsan megkapod a csomagot, ha innen rendelsz.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)