Kurt Cobain

Huszonegy évvel ezelőtt, ezen a napon követett el öngyilkosságot a legendás seattle-i grunge banda, a Nirvana frontembere, Kurt Cobain. A háromtagú csapat egy egész műfajt alapozott meg, sikereik határa a csillagos ég volt, de az énekes/gitáros Kurt állítólag sosem tudta feldolgozni a hirtelen jött hírnevet.

Kurt Cobain a zenei világ egy különleges jelensége volt, akinek az életéről rengeteget lehetne írni, de én biográfia mazsolázgatás helyett a muzsikáján keresztül szeretnék emlékezni a fiatalon elhunyt zseniális zeneszerzőre.

A mindössze három teljes hosszúságú albumot megjelentető Nirvana új életet lehelt az alternatív rock műfajba, amelynek általuk játszott változata később grunge néven vált ismertté. Ezen zenei irányzat ösvényét többek között olyan, ma már pionírnak számító csapat taposta a kilencvenes években, mint a frontemberét szintén tragikusan elveszítő Alice In Chains, a Pearl Jam, vagy a Chris Cornell vezette Soundgarden.

Kurt csupán huszonhét éves volt, amikor úgy döntött önkezével vet véget életének, és bár nem vagyok a konteók híve, valóban akadnak gyanús körülmények a halála körül. Sokan az örökségét gondozó özvegyet, Courtney Love-ot gyanúsítják gyilkossággal, aki állítólag arra is rákényszerítette férjét, hogy búcsúlevelet írjon. Akárhogy is történt, egyvalami biztos: 1994 április 5-én egy legendát veszített el a világ. Nyugodj békében Kurt!

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)