hiuz-vs-capa

Gyakran lehet cápával találkozni florida partjainál, ami sokszor riadalmat is okoz, de egy friss fotó alapján a tengeri fenevadnak is lehet bőven félnivalója.

A First Coast News beszámolója szerint egy floridai fotós, John Bailey különös jelenséget kapott lencsevégre a tengerparton. Egy nagymacska éppen egy cápát húzott ki a tengerből, hogy elfogyassza azt. A préda nagyjából egy-másfél méteres lehetett.

A cápák gyakran vadásznak a sekély vízben kisebb halakra, ennek a példánynak azonban nem volt szerencséje, hiszen belőle lett áldozat. A fotósnak nagy szerencséje volt, mivel pont sikerült elkapnia a pillanatot. A jelenléte azonban megijesztette a nagymacskát, aki végül otthagyta az áldozatát és beszaladt a fák közé.

Sokan kételkedtek a fotó valódiságában, de helyi szakértők szerint eredeti lehet a kép. Az is sikerült megállapítani, hogy a vadász egy hiúz volt, a cápa pontos fajára azonban nem derült fény.

A hiúzok értrendjének egyébként nagyon kis részét teszik ki a halfélék, hiszen leginkább a szárazföldön vadásznak nyulakra és más hasonló kisállatokra. Ennek ellenére előfordul, hogy a nagymacska a sekély vízben kutat préda után.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)