12.9 colos ipad

Már tavaly óta keringenek pletykák arról, hogy a cupertinoi Apple a jelenlegi modelljeihez képest jóval méretesebb iPaddel készülhet. Az AppleInsider legfrissebb értesülései nyomán összeszedtem Nektek, hogy körülbelül mire kell számítani az állítólag 12.9 colos képátlóval rendelkező készülékkel kapcsolatban. 

Nem tudni pontosan mennyire lenne hiánypótló egy ilyen masina, de ha csak magamból indulok ki, biztos, hogy lenne rá kereslet. Azt viszont kizártnak tartom – akármit is állítsanak bizonyos források -, hogy a készülék dual boot képes lenne, és iOS mellett az Apple asztali operációs rendszerét, az OS X-t is futtatná. Ez teljesen szembemenne az almás cég üzletpolitikájával. Persze még meglephetnek. Na lássuk a fontosabb specifikációkat!

ipad_pro_

Méreteit tekintve erre számíthatunk az új tablet kapcsán

A kijelző várhatóan egy 12.2, vagy 12.9 colos IPS panel lesz, amelynek a felbontása egyelőre találgatások tárgyát képezi, de a kellemesen magas pixelsűrűség szerintem már most borítékolható. A megjelenítő megkapja a Force Touch technológiát, amit többek között az Apple Watch kapcsán ismerhettünk meg. Segítségével nem csak érintés módja, de annak ereje is mérhető lesz, ami számtalan lehetőséggel gazdagítja majd a tablet felhasználását. Az Ipad Air Plus, vagy iPad Pro névre hallgató masina egy reverzibilis C-típusú USB csatlakozót kaphat, de ezen felül még egy másik Lightning képes port is felkerülhet a készülékre. Ming Chi-Kuo Apple elemző szerint a cég egy opcionálisan választható stylust is piacra dob majd, kifejezetten a gigantikus méretű táblagép mellé. A gépben lesz NFC chip is, így az alkalmas lesz arra, hogy használjuk vele az Apple Pay-t ( vagy jailbreak révén még sok más funkciót), bár az tuti röhejes látvány lesz akármilyen üzletben is próbálkozunk majd vele.

Az egykezes használatot felejtsük el

Az egykezes használatot felejtsük el

A gépet az az A9-es lapka fogja hajtani, amit várhatóan az iPhone eljövendő generációinak belsejében is meg fogunk találni. A jelenlegi nagyágyú az A8X, ami  az Ipad Air 2 burkolata alatt duruzsol, ez egyébként az iPhone 6 és 6 Plusban található A8 processzor feldurvított változata. Rendszermemória terén legalább 2 GB-ra érdemes számolni. Azt is tudni vélik a bennfentesek, hogy a szerkezet dimenziói 223x306x7.2 mm körül fognak alakulni. A bemutatás dátuma, és a várható  – valószínűleg csillagászati – ár egyelőre nem ismert. Nektek kellene egy ilyen óriási iPad?

PhoneArena iMore

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)