g8-okosora-header-1024x740

Ha még nincs okosórád, de szeretnél egyet, akkor mindenképpen érdemes számításba venned az alábbi készüléket, hiszen 30 ezer forint alatt szinte biztos, hogy nem találsz ennél jobbat a hazai boltok kínálatában.

Egyre több okosórát dobnak piacra a gyártók, de ezek nagy része rettentően drága, a márkásabb darabok sokszor a 100.000 forintot is meghaladják. Az olcsó eszközök pedig általában csapnivaló minőségűek, lassúak, ronda a kijelzőjük, tehát még az alacsonyabb összeget sem éri meg kifizetni értük. Most azonban egy nagyon érdekes okosóra érkezett Magyarországra, ami a kedvező ára ellenére sok drágább eszközzel is versenyre kel.

A G8 okosóra meglehetősen kellemes dizájnnal bír, a háza pedig nagyrészt fémből készült, azaz garantált a prémium érzet. A kijelző 1.54 colos, ami átlagos az okosórák között, viszont jelen esetben nem egy szokványos panelről beszélünk. A G8 240×240 pixeles IPS megjelenítője szép, élénk színeket és nagy betekintési szöget eredményez, a fényerő pedig 4 fokozatban állítható, így a napfényben való láthatóság sem okoz gondot. Egyébként természetesen érintőkijelzőről van szó, ami kapacitív technológiát használ.

g8-okosora-1

Az óra felső részén egy 0.3 megapixeles kamerát találunk, ami ugyan nem csinál tűéles képet, de biztos van olyan eset, amikor hasznát vehetjük. Egyébként nem csak fotót, hanem videót is készíthetünk a kamerával, amiket akár MicroSD kártyára is menthetünk. Alulra egy hangszóró került, ami egész jól és hangosan szól, nagy hasznát vehetjük a mobilunk kihangosítása során, telefonáláskor, vagy akár zenét is hallgathatunk rajta.

A G8-on egy egyedi szoftver fut, és nem telepíthetünk rá extra appokat, de cserébe sok funkciót kapunk már gyárilag. Van multimédiás rész (galéria, videólejátszó, zenelejátszó, kamera, diktafon stb.), kezelhetjük a hívásainkat és üzeneteinket, vannak sportolással, életmóddal kapcsolatos funkciók és még egy rakat egyéb dolog.

g8-okosora-2

Az okosóra természetesen akkor a leghasznosabb, ha Bluetooth-on keresztül összekapcsoljuk a mobilunkkal, ilyenkor kijelzi például az értesítéseinket. Ha mondjuk csipog a telefonunk, akkor nem kell rögtön előkapni a zsebünkből, elég csak ránézni az óránkra, ami szintén jelez, hogy történt valami, és rögtön mutatja hogy egy emailt kaptunk, vagy esetleg ránk írt valamelyik ismerősünk Facebookon.

Persze telefon nélkül is hasznos a G8, hiszen így is elérhető a legtöbb funkció, és a SIM kártya foglalat révén akár önállóan is használható telefonálásra vagy SMS-ezésre.

A G8 tehát nem csak egy újabb haszontalan kütyü, valóban jól jöhet a mindennapokban, és azért valljuk be, elég menő is. A készülék a DroidVilág oldalán kapható nagyon kedvező áron, készletről, 1 év hazai garanciával és ingyenes szállítással.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)