rave the reqviem

Nem hétköznapi családi kollaboráció indult útjára 2011-ben a svédországi Borgholm városából, a Rave The Reqviem formájában. Filp Lönnqvist és az édesanyja Carola olyan zenekart alapított, ami zenéjében ötvözni igyekszik az industrial, a dubstep és a metal műfajok legszórakoztatóbb vonásait. 

RTR

A könnyűzenei műfajok közti határok és korlátok átlépése volt a banda alapítójának, Filipnek a legfontosabb célja akkor, amikor elindította az eleinte egyszemélyes projektként működő Rave The Reqviem-et. Később a gitáros/énekeshez betársult Carola, az édesanyja is, akinek rendkívül fiatalos, és módfelett képzett hangja van, ami egy valóban egyedi ízt és hangulatot ad közös zenéjüknek.

A csapat több kislemezt és egy teljes hosszúságú albumot adott ki alig pár éves pályafutása alatt, és nem régen megérkezett első videójuk, az Aeon című dalra. Mélyen szántó szövegek, zúzós gitárok és gyönyörű kórusok jellemzik a banda muzsikáját, amivel több zenei világ rajongóit igyekeznek megszólítani. KoRn és Pendulum rajongóknak kötelező!

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)