regisegek

Régi tárgyak nagyon sokunknál előfordulhatnak, akár tudunk róluk, akár nem. Vannak, akik gyűjtik az ilyesmit, míg mások csak fölösleges kacatként tekintenek rájuk. Utóbbi esetben érdemes lehet elgondolkozni az eladáson.

Ha anyagi gondjaink támadnak, vagy csak fölöslegesség váltak régi dolgaink, akkor bizony érdemes felkeresni valakit, aki ilyen tárgyak felvásárlásával foglalkozik. Sokan nem is tudják, hogy mi számít régiségnek, ezért mindenképpen ajánlott szakemberhez fordulni. Vannak olyanok, akik teljes hagyatékot is vesznek, de a komolyabb gyűjtők vagy kereskedők általában csak bizonyos dolgokat keresnek, és bár ők nem vesznek meg minden kacatot, de legalább tisztességes árat fizetnek.

regi-butorok

A régiség kategória nagyon tág, sok minden tartozik bele. Lehet szó antik bútorokról, szőnyegekről, festményekről vagy egyéb lakberendezési tárgyakról. Sokan keresik a különböző porcelánokat, kerámiákat, de a régi üvegek is lehetnek értékesek. A régi pénzeknek, bélyegeknek vagy kitüntetéseknek szintén lehet értéke így ezeket sem szabad csak úgy kidobni, érdemes hozzáértő segítségét kérni.

A legtöbben felvásárló nem tevékenykedik országosan, csak 1-1 környéken. A miskolci régiségbolt például legtöbbször csak a város vonzáskörzetében dolgozik, de azért vannak kivételek is. Persze ha az ország másik felén vagyunk, akkor ennek megfelelően kell szakembert keresni.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)