samsung-galaxy-s6-edge-fokep

Sok király csúcsmobilt mutattak már be idén, de kétségtelenül a Galaxy S6 edge lett a legmenőbb újdonság. Ez nagyrészt a különleges, hajlított kijelzőnek köszönhető, de egyéb téren is nagyon jól teljesít a készülék.

A Samsung újdonsága egy 5.1 inches Super AMOLED kijelzővel bír, ami a QHD felbontás révén brutálisan éles megjelenítést garantál. A színek, a betekintési szögek és a fényerő is kiváló lett, így valószínűleg nincs most szebb kijelzővel rendelkező mobil a piacon. A két oldalra lehajló panel pedig csak hab a tortán, ami azon kívül, hogy extra funkciókkal látja el a készüléket, még egy érdekes, kicsit 3D-szerű látványt is nyújt.

s6-edge

Az S6 edge kinézete egyébként meglehetősen egyedi lett, és ez nem csak az ívelt panelnek köszönhető. Az üveg hátlap szintén érdekes, a prémium fém keret pedig felteszi az i-re a pontot. Bár az is igaz, hogy lentről és fentről nézve az iPhone-ra emlékeztet a dizájn, de ez azért nem olyan nagy probléma, pont arra elég, hogy bele lehessen kötni s Samsung mobiljába.

Samsung-Galaxy-S6-edge-Black-Sapphire.

A külső megjelenésre tehát nem lehet panasz, de belül legalább ennyire jó a Galaxy S6 edge, A készüléket a Samsung saját fejlesztésű, 8 magos Exynos SoC-ja hajtja, ami magasan veri a versenytársak megoldásait, nem csak teljesítményben, hanem fogyasztásban is. A mobil tehát bivalyerős, ráadásul 3 GB DDR4-es RAM került bele, ami szintén jó hatással van a sebességre. A belső tárhely sajnos nem bővíthető, de cserébe van 32, 64 és 128 GB-os változat is.

s6-edge-1

Ami még különlegessé teszi a Samsung mobilját, az a kiváló kamera. A hátlapra egy 16 megapixeles, f/1.9-es szenzor került, ami automata módban is szinte minden körülmények között kifogástalan képeket készít, de ha ez esetleg nem lenne elég, akkor választhatjuk akár a profi módot is.

A szelfizés szerelmesei szintén örülhetnek, hiszen az előlapi 5 megapixeles kamera is nagyon jó fotókat készít, akár gyengébb fényviszonyoknál is, ráadásul a hátlapi pulzusmérő szenzorral is tudunk exponálni.

galaxy-s6-edge

Persze az S6 edge sem lett tökéletes, akad 1-2 gyengébb pontja is. Az akkumulátor például nem túl izmos, a vékony kivitel miatt csak egy 2600 mAh-s telep fért bele, ami némileg rosszabb üzemidőt eredményez, mint amit a Galaxy S5 nyújtani tudott. Nagyon azért nem kell megijedni, átlagban 1-1.5 napot simán kibír a mobil, ha pedig lemerült, akkor nagyon gyorsan tölthető, 80 perc is elég a 100%-os szint eléréséhez. A napidroid.hu tesztjéből az is kiderül, hogy a Galaxy S6 edge fogása nem annyira kényelmes, ami az elvékonyodó oldaléleknek köszönhető. A túlzottan kiálló hátlapi kamera szintén nem szerencsés, de ez azért még megbocsátható, hiszen másképp nem fért volna ilyen komoly szenzor ebbe a karcsú házba.

galaxy-s6-edge-colors

Összességében tehát egy kiváló mobilról van szó, de ennek rendesen meg is kéri az árát a Samsung. A 32 GB-os modell is bőven 200 ezer forint fölötti összegbe kerül, a legdrágább, 128 GB-os változatért pedig 300 ezernél is többet kérnek.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)