fuse-pro-okosora-tribeca-header

A Fuse Pro okosóra egy kiváló készülék, amely a beépített SIM foglalatnak köszönhetően képes okostelefon párosítása nélkül is hívásokat bonyolítani, ezenkívül rendelkezik saját GPS modullal, és azt sem hátrányos, hogy a külső borítása ellenáll a víznek és a pornak, mégpedig az IP67 minősítésnek megfelelően. Az óra akár másodlagos telefonnak is használható, de rendelkezik a szokásos viselhető eszközökre jellemző funkciókkal is, amelyekről az alábbiakban értekezni fogunk.

Ami az óra házát illeti, ez egy 49 x 49 x 15 mm-es méretekkel rendelkező szerkezet, amely mérlegre helyezze mindössze 63 grammot nyom, az IP67 védelmet (fröccsenő víznek, esőcseppeknek ellenáll, de búvárkodni már nem érdemes vele) már említettük, de az sem rossz fegyvertény, hogy az egyébként klasszikus kerek kialakítású IPS érintőkijelzőt Gorilla Glass 5 oltalmazza, ráadásul még egy ajándék üvegfóliát is kap a megrendelő. A Fuse Pro szíja cserélhető, ebből is lesz egy ajándék a készülék dobozában. A készülék kijelzője tehát érintésérzékeny, 1,3 hüvelykes, IPS LCD technológiára épül, és összesen 240 × 240 képpontot mozgat.

fuse-pro-okosora-tribeca

A Fuse Pro okosóra burkolata alatt egy MTK2503A-ARM7 chipset teljesít szolgálatot Bluetooth 4.0 modemmel, illetve egy GLONASS műholdakat is támogató GPS navigációs rendszerrel kiegészítve, utóbbi az útvonalkövetést teszi lehetővé például futás, túrázás vagy kerékpározás közben. Az órát érzékelőkkel is ellátták, képes mérni a pulzust, számolni a megtett lépéseket, továbbá van iránytű és barométer is a felhozatalban.

A beépített hálózati kártya foglalatnak köszönhetően az órával tudunk telefonálni és SMS-t küldeni, ezek a funkciók tökéletesen működnek telefon párosítása nélkül is, de arról semmiképpen nem szabad megfeledkezni, hogy a készülék Android és iOS kompatibilis. Ha sikerült összekötni egy másik eszközzel, akkor kapunk jelzéseket az alkalmazások értesítéseiről, illetve a szokásos multimédia távirányítás is lehetséges.

fuse-pro-okosora-tribeca-2

Beszéltünk eleget a készülék hardveres képességeiről, a szoftvere kapcsán pedig érdemes megemlíteni, hogy a számlapok természetesen cserélhetők, van többféle típus, illetve azt, hogy az óra menüje teljesen magyar, ami azért valljuk be, nem csekély könnyítés azok számára, akiknek nem erőssége az idegennyelv.

A Fuse Pro okosóra belsejében egy 320 mAh kapacitású akkumulátor található, amely normál használat mellett nagyjából több napos üzemidőt képes biztosítani, a készenléti idő pedig akár egy egész hetet is kitölthet.

Neked hogy tetszik ez a magyar menüs új okosóra?

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)