regisegek-gyujtese-01

A régiségek gyűjtése egy nagyon összetett dolog, hiszen rengetegféle antik tárgy létezik, és szinte lehetetlen minden szakterületet kiismerni. Éppen ezért ha valaki gyűjtésbe fog, akkor először azt kell pontosan meghatároznia, hogy mivel is szeretne foglalkozni.

A választási lehetőségek sora szinte végtelen: kezdhetünk például régi pénzekkel vagy bélyegekkel, ezek rendkívül népszerűek, és viszonylag kevés pénzből is korrekt mennyiséget tudunk vásárolni, ami egy kezdő gyűjtőnek tökéletes arra, hogy megismerje a fogásokat.

Aztán persze, amikor már rengeteg darabunk van, rájövünk, hogy inkább az értékesebb, ritkább dolgok irányába kellene elmozdulni, de ez persze nem egyszerű, hiszen ez jóval nehezebb feladat, és nem mellesleg több pénzbe is kerül. Ráadásul amíg kezdők vagyunk, könnyen be is csaphatnak minket a “régi motorosok”. Ne hagyjuk, hogy magas áron ránk sózzanak valami olyasmit, ami valójában egy gyakori, kommersz darab.

regisegek-gyujtese-02

Persze gyűjthetünk akár órákat, porcelánokat, babákat, festményeket, üvegeket, fémtárgyakat, régi könyveket, vagy akár bútorokat is, bár ez utóbbihoz rengeteg hely kell. Minden csak azon múlik, hogy mi érdekel minket, illetve milyen lehetőségeink vannak raktározás szempontjából, és persze anyagilag. A tehetősebbek megtehetik például azt is, hogy csak az aranypénzeket vásárolják, ami még befektetésnek sem utolsó, hiszen ezek jól tartják az értéküket hosszú távon.

regisegek-gyujtese-03

Összegezve tehát rengeteg módja és fajtája van a régiséggyűjtésnek, minden csak a kreativitásunktól függ. Ha valami érdekel minket, akkor abba a témába belemélyedünk, sokat olvasunk róla, és évekkel később a szakértőjévé válhatunk, de ez sok fáradtságot és időt igényel.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)