Fuse-Sport-DroidVilag-szinek

A Fuse Sport okosóra, ahogyan a nevéből is ki lehet következtetni, a sportolással, az edzéssel, valamint az aktív életmóddal kapcsolatos funkciók garmadáját kapta, és az Atmos-szal ellentétben saját GPS modullal is ellátták a gyártó mérnökei. A készülék rendkívül kompakt méretet és egy szinte már-már légies kialakítást kapott, a külalakot pedig úgy szabták, hogy az óra jól mutasson mindkét nem csuklóján. A ház anyaga igényes polikarbonát, amelyet nem csupán tartóssá, de vízállóvá is tettek a Fuse munkatársai. A készülék ennek okán 5ATM minősítést is szerzett, ami azt jelenti, hogy akár 50 méteres mélységben is túlél, szóval úszás közben sem kell megválni az apróságtól. A szíj antiallergén szilikonből készült, és bármikor cserélhető, így mindig a hangulatodnak megfelelő színben pompázhat.

FUSE-Sport-doboz-2

A fontos infók megjelenítése, és az óra kezelése az IPS LCD technológiára épülő, és egyébként érintésérzékeny kijelző révén történik, amelynek képátlója 1,3 colos, a felbontás pedig 240×240 képpont. Az órán ezen kívül helyet kapott még három fizikai gomb, ezekkel is el lehet érni a különböző opciókat és beállításokat. A Fuse Sport saját, teljesen önállóan működő GPS rendszert kapott, ami ráadásul támogatja a GLONASS műholdakat, így edzés közben az útvonalat és a megtett távolságot is figyelni tudja.

Fuse-Sport-DroidVilag-gps-2

 

Bár számos funkciója miatt önállóan is remekül megállja a helyét, azért egy okosóra mégis akkor tudja a legtöbbet nyújtani gazdájának, ha az össze van kapcsolva valamilyen telefonnal vagy táblagéppel. A Bluetooth 4.2 modemnek köszönhetően a készülék szinte bármilyen Android vagy iOS operációs rendszert futtató eszközzel párosítható, ezután pedig jelzi a fontosabb értesítéseket, hívásokat, pontosan úgy, ahogyan egy hasonló szerkezettől várnád. Külön jó hír, hogy a különböző fitnesz információkat nem csak az órához fejlesztett applikációval, de a sokak által méltán kedvelt Strava appal is szinkronizálhatod.

Fuse-Sport-DroidVilag-uszas-1

Igazából nem csupán a sportemberek, de a betegségben szenvedők is jó hasznát láthatják az óra pulzusmérő funkciójának, ami nem csupán mozgás közben, hanem a nap 24 órájában képes monitorozni a felhasználót, persze ezt nem folyamatosan teszi, hanem bizonyos időközönként. Azonban ez mégsem egy orvosi segédeszköz, elsősorban a testmozgás szerelmeseinek készült, így került bele 17 sport üzemmód, köztük ott van az úszás, a bicikli, a futás, a séta, de még a jóga is. A különböző üzemmódok még további alkategóriákat is tartalmaznak, így a Fuse Sport okosóra olyan, mintha saját személyi edzőnk lenne.

Fuse-Sport-DroidVilag-fekete-05

A Fuse Sport okosóra eszméletlenül jól bírja a kiképzést, már ami az üzemidőt illeti, hiszen átlagos használat mellett simán bírja egy hétig is, miközben a gyártói adatlapon 15 napos készenléti időről írnak. Ha pedig netán folyamatosan be van kapcsolva a GPS, akkor cirka 8 órás felhasználás lehetséges. Az óra menüje sajnos angol, de igazából annyira egyszerű, hogy még a nem nyelvzseninek született felhasználók is hamar megtanulhatják a kezelését. A készülék mellé 1 év teljes körű magyarországi garancia jár, és az ára is kiváló. Ha szeretsz mozgásban lenni, ennek az apróságnak ott a helye a csuklódon.

Az okosóra ezen a linken rendelhető meg.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)