avengers_age_of_ultron

Megpróbálok egy spoilermentes ajánlót összehozni azok kedvéért, akik esetleg még nem látták a filmet, és/vagy nem moziba járó típusok, de azért még valamikor Blu-Ray lemezen, vagy más formátumban meg szeretnék nézni a Bosszúállók második részét. 

Scarlet Witch

Ha röviden akarnám elintézni a dolgot, annyit írnék, hogy aki eddig szerette a Marvel franchise alkotásait, az előző Avangers filmet, az ezután is fogja, aki meg nem, azt ezzel biztosan nem lehet majd rávenni. A történet dióhéjban az, hogy Tony Stark (Vasember) titokban, mindössze Bruce Banner (Hulk) bevonásával egy olyan mesterséges intelligencia megalkotásán dolgozik, amelynek a feladata az emberiség feletti őrködés volna.

hulkbuster

Ultron azonban testet ölt, és elszabadul. Akárcsak párhuzamos világbeli rokona, a Skynet, ő is az emberiséget tartja a bolygó legnagyobb rákfenéjének – talán nem teljesen ok nélkül valljuk be – és megkezdi a lépéseket a kiirtásunkra. A Bosszúállók csoportja pedig felveszi a harcot vele, és géphadseregével.

Ultron

A látvány az 10 pontos, itt nem lehet mibe belekötni, a poénok is ütnek, ahol kell, talán a drámai rész, az, amit kicsit elkapkodtak, nem lettek annyira kidolgozottak.

Vision

Nehéz érezni a Skarlát Boszorkány, és Higanyszál indítékait, és később sem utalnak vissza rá, ők csak úgy vannak. Igen az egyik Bosszúálló meg fog halni a végén, de a halálát kb. annyira lehet komolyan venni, mint egy hímszúnyog csípését. Mindezen sutaságokat leszámítva egy kellemes, nyári blockbustert kapunk, amit érdemes megnéznie mindenkinek, aki még esetleg nem látta. A többieknek meg marad A remény rabjai! :)

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)