note-5-case

Nagyjából egy hét múlva érkezik az utóbbi idők egyik legjobban várt csúcsmobilja, ami nem más, mint a Samsung Galaxy Note széria 5. tagja. Nézzük, hogy mire is számíthatunk!

A Galaxy Note 5 az eddigi hírek alapján nagyon hasonlít majd a Galaxy S6-ra, és nem csak hardveresen, hanem külsőleg is. Masszív, fém keretre, illetve hajlított, üveg hátlapra számíthatunk, azaz összességében kifejezetten prémium lesz az anyaghasználat, emellett pedig valószínűleg elég karcsú is lesz a mobil.

Kiszivárgott fotók

Kiszivárgott fotók

A kijelző mérete minden bizonnyal megegyezik majd a széria előző két tagjával, azaz egy 5.7 colos megjelenítőről van szó, ami szinte biztosan egy QHD felbontású Super AMOLED panel lesz. Az ezt körülvevő keret ráadásul kifejezetten vékonynak ígérkezik. Az előlap másik fő érdekessége a Home gomb, amibe ujjlenyomat-olvasó is kerül, de nem a régebbi, “lehúzós” változat, hanem a sokkal gyorsabban működő “érintéses” szenzor, ami például a Galaxy S6-ban is megtalálható.

Kiszivárgott fotók

Kiszivárgott fotók

Hardveres téren nem lesz komoly előrelépés az S6-hoz képest, hiszen ugyanazt az Exynos 7420-as procit kapjuk, de ez egyáltalán nem baj, mert nincs most ennél erősebb hardver a piacon, a versenytársak egyelőre csak kullognak a Samsung chipsetje után. Ehhez ráadásul 4 GB LPDDR4-es RAM is kerül majd, azaz egy igazi erőművel lesz dolgunk. Ami sajnos kimarad, az a microSD kártyával történő bővítési lehetőség, helyette inkább többféle tárhellyel szerelt modellt kínál majd a gyártó, valószínűleg lesz 32, 64, illetve 128 GB-os változat is.

Kiszivárgott sajtókép

Kiszivárgott sajtókép

Kamerák tekintetében egy 16 és egy 5 megapixeles egységet szerelnek majd a Samsung mérnökei a Note 5-be. Persze a megapixelek száma nem minden, de a Samsung mindig kiváló kamerákkal szereli a csúcsmobiljait, így nagyon jó fotózási képességekre számíthatunk.

A Galaxy Note 5 hivatalos bemutatója augusztus 13-án lesz, azaz már nem kell sokat várnunk. Valószínűleg ekkor leplezik majd le a szintén 5.7 colos, de hajlított kijelzős Galaxy S6 edge+-t is, és talán a Galaxy S6 Minit.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)