Calico

Akik nem figyelik az üzleti élet híreit, talán kisebb megrökönyödéssel, vagy legalábbis meglepődöttséggel vették tudomásul, hogy a Google nevet változtatott, és minden részleget amely a cég része, az ABC valamely betűjéhez rendeltek hozzá. A cyberpunk világot idéző Alphabet Inc. mamutvállalat egyik legérdekesebb divíziója a Calico, vagy másképpen Calico Labs, amely az emberi élet meghosszabbítását tűzte ki céljául. 

A kaliforniai céget 2013-ban alapította a Google, és Arthur D. Levinson, azzal a célzattal, hogy felvegyék a harcot az öregedéssel, és a betegségekkel, vagyis létünk két legrútabb tönkretevőjével. Maga a Calico név a California Life Company szavakból tevődik össze. Az egészségkutatás mellett azonban a vállalat sokkal érdekese dolgokkal is foglalkozik, úgy mint biotechnológiával, és más hasonlóan sci-fibe illő dolgokkal. A Calico komoly eredményeket ért el az öregedés kutatásában, és nem titkolt céljuk annak kiiktatása az emberi létezésből.

Can-You-Program-Your-DNA-For-Immortality

Persze ez felvet kérdéseket, hiszen fogalmunk sem lehet arról, milyen világ várna ránk, ha megszűnne a természetes halál. Mindenesetre a Google a transzhumanizmus egy éllovasa, és ha egy ilyen hatalmas vállalat efféle ügyet vesz a szárnyai alá, jó eséllyel számíthatunk sikerre. Azért reméljük a Calico nem ezt a jövőt idézi ránk…

Akit komolyabban érdekel a vállalat, valamint annak elért eredményei, illetve a velük kapcsolatos hírek, bátran nézzenek be a cég honlapjára. Végezetül már csak egy kérdésünk maradt:

kép

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)