daredevil

“Az igazság vak” – tartja a híres mondás, ami már lassan egybeforr a Marvel ismert képregényfigurájával, Daredevillel, a Fenegyerekkel. A Netlix gondozásában április 10-én megjelentett 13 részes sorozat remekül adoptálta a Matt Murdock borongós figuráját, és bár még nem végeztem az összes résszel, úgy gondoltam ez a széria az én tollamból is megérdemel egy rövidke ajánlót. 

Kezdjük a legfontosabb dologgal: ez nem egy újabb gagyi képregény adaptáció, ami elsősorban a tizenéveseket célozza meg. Nagyon komoly, és durva dráma ez kérem szépen, amelynek megtekintése szerintem bizonyos kor alatt cseppet sem ajánlott. Ha azt hitted, a Marvel tudománya megállt a Bosszúállóknál, vagy a S.H.I.E.L.D. Ügynökeinél, akkor garantáltan le fog esni az állad. Persze a kevésbé darkos, kevésbé súlyos műsoroknak is megvan a maga helye a világban, azokat is szeretem, de ez a tizenhárom részes sorozat egyáltalán nem tartozik közéjük.

New York legsötétebb kerületében, ami a nem túl barátságos Hell’s Kitchen (Pokol Konyhája) nevet viseli, nincsenek hősök, csak gonosztevők, és áldozatok. Ezen a korrupcióval, és árulással mételyezett helyen próbál meg Matt Murdock (Charlie Cox) valamilyen változást, fényt, reményt hozni az ott élők számára. Nappal praxisát fokozatosan felépítő kezdő ügyvédként végzi a dolgát az ártatlanok védelmében, éjszaka pedig álruhás igazságosztóként ott tesz rendet, ahol a törvény ereje már lankadni, hanyatlani látszik. Matt vak, és bár látását egy gyerekkori balesetben elvesztette, sokkal jobban érzékeli maga körül a világot, mint bármelyikünk. A város szenvedése állandó kakofóniával ott harsog a fejében, szűnni nem akaró késztetésként, hogy tegye, amit tennie kell. Szerencsére nincs egyedül, ügyvédtársa Foggy Nelson (Elden Henson) és titkárnője Karen Page (Deborah Ann Woll) személyében hűséges, és eltökélt követőkre talál küzdelmében.

wilson fisk

Természetesen a hős mit sem ér egy igazi ellenfél nélkül, és ezt kamatostul megkapjuk Wilson Fisk révén (Vincent D’ Onofrio), aki ráadásul magát nem sorolja a rosszfiúk közé, és szent meggyőződése, hogy a legjobbat teszi a városért, amit annyira imád. Nem akarok felfedni semmit sem a történetből, javaslom inkább tekintsétek meg Ti magatok, miféle felnőtt, és komoly szórakozást nyújt a Marvel’s Daredevil. A sorozat jelenleg csupán angol nyelven elérhető, de ez ne tartson vissza Titeket, innen egészen jól sikerült feliratokat tudtok leszedni az epizódokhoz. Jó Netflix-es szokás szerint most sem kell várnod a következő részre, mind a 13 epizód megtalálható az interneten.

Oszd meg a cikket másokkal is, ha érdekes volt! :)